Alternatieven Sinterklaas gedichten

Zingen voor Sinterklaas, alternatief SinterklaasgedichtNatuurlijk is het geen wet van Meden en Perzen dat een Sinterklaas gedicht moet rijmen. Dus, ga gerust tegen alle regels in. En pak het een helemaal ander aan. SinterklaasVieren.nl verzamelende enkele alternatieve opzetten voor de bekende Sinterklaas gedichten.

Alternatief 1:

Schrijf als alternatief voor het Sinterklaas gedicht gewoon een klein verhaaltje. Een lief, ontroerend of verhaaltje met humor. Het is de gedachte die geldt, want je hebt de moeite genomen iets speciaals te maken. Om je alternatieve Sinterklaas gedicht helemaal af te maken print jet het uit op gekleurd papier en versierd het eventueel met een mooie tekening.

Alternatief 2:

Kies een lekkere Hollandse meezinger en schrijf er als alternatief Sinterklaasgedicht een eigen verhaaltje op. Is de persoon in kwestie aan de beurt? Zet dan de muziek op, zodat hij/zij je alternatieve gedicht wel moet zingen.

Alternatief 3:

Ben je goed in tekenen? Vervang het klassieke Sinterklaas gedicht dan bijvoorbeeld door een rebus. Een paar leuke tekeningen, grappige woordspelingen en je hebt een bijzondere bijdrage geleverd aan de Sinterklaasviering.

Alternatieve tips zijn welkom

Heb je een tip of suggestie voor een alternatief Sinterklaas gedicht? Dan zijn wij natuurlijk zeer benieuwd. Nog fijner is het als je je alternatieve tip met ons wilt delen. Mail je reactie en wie weet, plaatsen wij je alternatieve suggestie online.

Meer Rijmhulpjes voor Sinterklaas gedichten

Is de alternatieve aanpak om Sinterklaas gedichten te maken niet je ding? Dan heeft SinterklaasVieren.nl nog andere slimme Rijmhulpjes voor je, namelijk: