PietengymnastiekOm op en top in conditie te blijven doen de Zwarte Pieten dagelijks aan gymnastiek. Zo blijven zij lekker lening. En daardoor klimmen zij met gemak de daken op naar de schoorsteen. Langs lange regenpijpen, via hoge schuttingen en vele balkons. Bekijk het filmpje over Pietengymnastiek hoe Sint, Pieten en Amerigo aan Pietengymnastiek doen en doe lekker mee.

Andere filmpjes met Sinterklaas en Zwarte Piet

Wil je meer filmpjes met Zwarte Piet, Sinterklaas en Amerigo zien? Kijk dan eens onder het kopje Sinterklaas filmpjes.


Nieuw Sinterklaasliedje volwassenen


‘Wie stout is krijgt lekkers’

De Nederlandse zangeres Leev wil met haar single ‘Wie stout is krijgt lekkers’ Sinterklaas enerzijds teruggeven aan alle volwassenen. Want, volgens de zangeres vinden volwassenen Sinterklaas leuk, maar zien zij het tegenwoordig meer als een kinderfeest door o.a. de talloze ‘kinderlijke’ Sinterklaasliedjes. Anderzijds benadrukt de zangeres dat niet iedereen even zoet was in 2011, zo vertelt Leev in het Parool. In Nederland lijkt het er volgens haar op “hoe stouter je bent, hoe groter de beloning. De politiek is daar een goed voorbeeld van. Politici worden ondanks hun ongepaste gedrag en taalgebruik, toch steeds beloond met aandacht en stemmen”. De single ‘Wie stout is krijg lekkers’ van Leev kan dan ook op meerdere manieren worden uitgelegd.


Filmpje liedje: ‘Wie stout is krijgt lekkers’

Meer Sinterklaas liedjes 

SinterklaasVIeren.nl heeft nog veel meer Sinterklaasliedjes online staan. Zowel uit de oude doos als nieuwe Sinterklaassongs. Ben je benieuwd? Kijk dan eens op:

Online Sinterklaas prentenboek: Fopcadeau


Het online Sinterklaas prentenboek Fopcadeau is ontzettend leuk en vrolijk om samen met peuters en kleuters te bekijken. Dit vrolijke online prentenboek is onderdeel van de Digiprent-serie en past prima binnen het thema Sinterklaas vieren. Ga er gewoon lekker met de allerkleinsten voor zitten en geniet. Wil je meer weten over online prentenboeken? Kijk dan eens op digiprent.nl. Het prentenboek is overigens ook verkrijgbaar als klein boekje via leskist.nl.

Opname Sinterklaas prentenboek Fopcadeau

Voorleestips: Sinterklaas prentenboeken

Behalve dit online Sinterklaas prentenboek Fopcadeau zijn er ook natuurlijk veel andere mooie (voorlees)boeken voor kinderen. SinterklaasVieren.nl selecteerde vorige week 5 bijzondere Sinterklaas voorlees- en prentenboeken voor kinderen, maar ook voor peuters en kleuters.

Nieuw Sinterklaasliedje


Mijn Vriend Sinterklaas

Heb je het nieuwste Sinterklaasliedje als gehoord: Mijn vriend Sinterklaas van Maikel ten Voorde? Zaterdag 12 november wanneer Sinterklaas in Nederland aankomt, treedt Maikel vanaf 10.15 uur live op aan het Scheffersplein in Dordrecht. Kom alvast in de Sinterklaasstemming en bekijk en beluister het nieuwe Sinterklaasliedje.

De clip van het Sinterklaasliedje

Het nieuwe Sinterklaasliedje is geschreven en geproduceerd door Edwin van Hoevelaak in de Rooftop Studios. De productie is gedaan door de VanHoevelaakEntertainmentGroup. Meer informatie over de 22-jarige zanger vind je op: www.maikeltenvoorde.nl.

 Meer Sinterklaasliedjes

Wil je graag nog meer Sinterklaasliedjes bekijken en beluisteren? Dat kan natuurlijk. Want, SinterklaasVieren.nl heeft verschillende liedjes met songteksten en filmpjes op de website staan. Kijk maar eens bij:


Speciaal SinterklaasKanaalMet het SinterklaasKanaal kom je alvast helemaal in de juiste Sinterklaasstemming. Want, op dit speciale kanaal van Sinterklaas vind je heel veel tv-uitzendingen met en over de Goedheiligman. Neem de proef op de som en bekijk hieronder alvast een aantal uitzendingen van de afgelopen tijd. Sinterklaas heeft zo nu en dan toch van zich laten horen. Read More