Zelfmaak cadeaus Sinterklaas

Sinterklaas cadeautjes, zelfmaak cadeaus met SinterklaasNatuurlijk zijn zelfmaak cadeaus geven met Sinterklaas ook hardstikke leuk. Zeker als je wat tijd hebt, origineel voor de dag wilt komen en samen met je kinderen iets wilt maken. Bovendien hoeven de cadeautjes die je zelf maakt in bepaalde gevallen ook helemaal niet veel te kosten. Er zijn legio mogelijkheden om zelf aan de slag te gaan. SinterklaasVieren.nl stelde voor je een lijstje samen met zelfmaak cadeaus. Wij hopen dat er iets naar je smaak tussen zit.

logo staf en mijter sinterklaas1. Zelf maken: zeep, lipgloss of gel

Er zijn tegenwoordig online diverse websites die je stap voor stap helpen om bijvoorbeeld zeep, lipgloss of gel te maken. Het is een leuk klusje om zelf te doen en je komt zeker met een apart cadeautje op pakjesavond. Er zijn allerhande websites waar je handige instructies vindt om zelf zeep, lipgloss en gel te maken.

logo staf en mijter sinterklaas2. Zelf maken: bedrukte t-shirt

Zelf een t-shirtje bedrukken, is eenvoudiger dan je denkt. Bij de Zeeman of de Wibra koop je voordelig t-shirts en onder andere bij de Action en ook de Hema zijn speciale stiften en textielverven te koop voor weinig waarmee je een mooie tekening, een tekst en dergelijke op een t-shirt maakt.

logo staf en mijter sinterklaas3. Zelf maken: receptenboek

Voor een fervent kookliefhebber kun je eenvoudig zelf een leuk receptenboek samenstellen. Met bijvoorbeeld lekkere toetjes, bijzondere drankjes, heerlijke salades of bijvoorbeeld tapas. Het enige wat je nodig hebt is een mooi schrift, multomap of ander losbladig systeem. Vervolgens verzamel je allerlei recepten en plakt die in. Je kunt er ook voor kiezen online recepten te verzamelen en die uit te printen op mooi papier.

logo staf en mijter sinterklaasMeer zelfmaak cadeaus

Er zijn zeker nog heel veel meer zelfmaak cadeaus te bedenken. Wat te denken van:

  • jam maken in een pot met eigengemaakt etiket
  • likeuren maken in een mooie fles
  • speciale koekjes in een beschilderde koektrommel
  • een plantje in een geverfde bloempot
  • een tekening in een zelfgemaakte lijst enzovoort.

Hierboven hebben wij van SinterklaasVieren.nl je enkele eenvoudige tips gegeven. Wij realiseren ons dat er nog veel meer mogelijkheden zijn. Dus als je nog bijzondere en leuke suggesties hebt voor onze lijst met zelfmaak cadeaus, dan vernemen wij dat graag.