Sinterklaasverhalen voorlezenSinterklaas prentenboek, sinterklaas vieren

Je kinderen Sinterklaasverhalen voorlezen is in deze tijd natuurlijk ontzettend leuk. Zo kun je je kleintje(s) alvast een beetje bekend maken met het fenomeen Sinterklaas vieren. Of lees Sinterklaas verhaaltjes ter afwisseling van de gebruikelijke voorleesverhalen. Speciaal voor onze bezoekers heeft SinterklaasVieren.nl 5 kinderboeken met mooie en grappige Sinterklaasverhalen verzameld.

5 boeken met Sinterklaasverhalen

Hieronder 5 leuke en mooie boeken met Sinterklaasverhalen. Om samen met je kleintje(s) te lezen of voor te lezen. Het zijn zowel nieuwe als enkele al wat oudere Sinterklaasboeken met verhaaltjes en soms ook liedjes. Zeker is dat de boeken je kinderen volop plezier bieden. De 5 boeken met Sinterklaasverhalen zijn:

dansen op het dak, sinterklaas vierenDansen op het dakHanna Kraan

Een bundel met negen Sinterklaasverhalen. De insteek is klassiek: Sinterklaas, een Piet en de schimmel. Er is sprake van zoekgeraakte verlanglijsten, klimpartijen op de daken, pepernoot- en speculaasproblemen. Kortom: zoals het hoort. Verkrijgbaar als luisterboek en als (voorlees)leesboek.

Sinterklaas prentenboek, sinterklaas vierenSinterklaasCharlotte Dematons

Woordeloos prentenboek met zeer gedetailleerde illustraties over alles wat er maar te weten valt over Sinterklaas. Waar hij woont, hoe zijn kamer eruit ziet, hoeveel Pieten hij heeft, wie wie al die cadeautjes maken, hoe dat gaat met die boot en met de pakjes door de schoorsteen enzovoort. Een heerlijk prentenboek.

Sinterklaas ahoi, boek sinterklaas vierenSinterklaas ahoi!Ted van Lieshout

In een prentenboek kan alles, zelfs de blote billen van Sinterklaas tekenen. De Sint krijgt problemen als de stoomboot te zwaar beladen is en de pakjes overboord gegooid moeten worden. Een leuk boek.

 

Sinterklaasboek, sinterklaas vierenSinterklaasboekMarita Driessen

Ook dit jaar heeft Sinterklaas weer allerlei avonturen beleefd die hij graag met alle kindjes wil delen. Daarom is er nu Mijn Sinterklaasboek, een vrolijk geïllustreerd Sinterklaas voorleesboek met daarin drie speciale Sinterklaasverhalen.

 

Het dagboek van Sinterklaas, sinterklaas vierenHet dagboek van SinterklaasMelcher de Wind

Het dagboek van Sinterklaas geeft een exclusieve, unieke en zeer persoonlijke kijk op zijn dagelijks leven en over alle avonturen die hij in Spanje beleeft. Met alle Pieten natuurlijk, met de vervelende burgemeester, het muisje Pluk en zijn goede vrienden, de Kerstman en Don Quichotte.

Insturen tips Sinterklaasboeken

Ken je nog leuke Sinterklaasverhalen en/of Sinterklaasboeken? En wil je met ons delen op Sinterklaasvieren.nl? Mail je tips dan naar SinterklaasVieren.nl. Wij publiceren dan je tips op de site.

Meer cadeautips voor kinderen