Sinterklaas vieren met kinderenschoen zetten, kinderen en sinterklaas vieren

Natuurlijk vinden kinderen het heerlijk om Sinterklaas te vieren. Heel vele kinderen kijken reikhalzend en vol spanning uit naar de dag dat Sinterklaas in Nederland aankomt. Vol verwachting kloppen de kleine hartjes. Welke verrassingen zal Sinterklaas dit jaar allemaal in de schoen doen? En wat is het cadeau dat met pakjesavond wordt gegeven?

Kinderen en schoen zetten

Bij Sinterklaas vieren hoort natuurlijk het zetten van je schoen. Het liefst met een mooie tekening of kleurplaat voor Sinterklaas plus een fijne wortel of wat stro voor het paard Amerigo. En ook een mooi Sinterklaas liedje mag niet ontbreken. Uit onderzoek blijkt dat de meeste kinderen 1 keer per week hun schoen zetten. Dat betekent dat vanaf de dag dat Sinterklaas met de stoomboot aankomt kinderen tot 5 december zo’n 3 tot 4 keer hun schoen mogen zetten.

Sinterklaas cadeautips voor kinderen

Kinderen weten vaak al ruim voor de aankomst van Sinterklaas wat zij op hun verlanglijstje moeten zetten.  Weet je kind het nog niet? Ter inspiratie zette SinterklaasVieren.nl hieronder 5 cadeautips voor kinderen op een rij. Al deze cadeautjes zijn door een vakjury gekozen tot Speelgoed van het Jaar.

– 0 tot 4 jaar:
Lego Duplo Groot Ziekenhuis, sinterklaas vierenLego Duplo: Groot ziekenhuis
Jongens en meisjes kunnen naspelen wat er in een ziekenhuis allemaal gebeurt: patiënten onderzoeken, baby’s verzorgen. Compleet met onderzoekkamer, röntgenmachine en gipsverband.

– 4 tot 6 jaar:
Vtech Storio met e-book, sinterklaas vierenVtech Storio met e-book Sam
Een tablet voor de kleuter (in blauw en roze). Daarmee kunnen ze onder meer tekenen, leren schrijven, spelletjes spelen, naar verhalen luisteren en zelfs video bewerken.

– 6 tot 8 jaar:
Prinsessenkasteel playmobil, sinterklaas vierenPrinsessenkasteel van Playmobil
Een kasteel compleet met dansvloer, eetkamer, badkamer en een schatten-kamer in de toren. De eigenaresse krijgt bovendien juwelen en een diadeem om zichzelf een prinses te voelen.

– 8 tot 12 jaar:
Het Grote Basisschoolspel, sinterklaas vierenHet Grote Basisschoolspel
Een spel dat kinderen van groep 3 tot en met groep 8 samen kunnen spelen, omdat elke deelnemer vragen op zijn niveau krijgt. De vragen zijn afgestemd op de schoolvakken.

– 12 jaar en ouder:
Trivial Pursuit, sinterklaas vierenTrivial Pursuit: Wedden dat je ’t Weet
Trivial Persuit, met een twist. Je moet nog steeds zelf vragen goed beantwoorden om partjes te winnen. Maar je kunt nu ook wedden of je tegenstander vragen goed of fout heeft en daarmee ook partjes winnen.

Meer weten over dit speelgoed? Surf dan naar Speelgoed van het Jaar voor uitgebreide informatie.

Andere cadeautips voor kinderen