Pietendiplomapietendiploma, sinterklaas vieren

 

Een Pietendiploma vinden kinderen leuk om te krijgen. Maar daar moeten zij natuurlijk wel wat voor doen. Je kunt samen met andere ouders of via de gymles op school een parcours uitzetten waarbij de kinderen allerlei activiteiten moeten doen. Na afloop ontvangen allen dan hun eigen Pietendiploma.

Activiteiten Pietendiploma

1. Pakjes in de stoomboot mikken.
Zet de kinderen op een rij en laat ze pakjes overgooien van de wal naar het schip (bijv mat). Als vier pakjes overgegooid zijn is het gelukt.

1. Koprollen maken
Zwarte Pieten halen rare capriolen uit en buitelen en rollen over elkaar heen. Dus laat de kinderen –eventueel met wat hulp – koprollen maken.

2. Over daken lopen
Zwarte Pieten lopen op het dak en dat kun je oefenen door over de smalle kant van een omgekeerde bank te lopen. Breid het parcours uit met door een hoepel (= schoorsteen) kruipen enzovoort.

3. Pakjes in de boot gooien
Zet de kinderen op een rij en laat ze pakjes overgooien van de wal naar het schip (bijv mat). Als vier pakjes overgegooid zijn is het gelukt.  4. Over de daken springen of klimmen.

4. Klimmen en springen (over daken)
Met een cadeautje (bal) springen kinderen van de ene naar de andere mat. Laat ze op een kast klimmen eraf springen en terugrennen naar het beginpunt. Let er wel op dat het pakje onderweg niet valt.

5. Pakjes in de schoorsteen gooien
Loop over de omgekeerde bank met een pakje in de hand, klim op een kast, spring eraf en gooi vervolgens het pakje in de schoorsteen (mand of korf).

Pietendiploma downloaden en printen

Een fraaie website waar je GRATIS het Pietendiploma kunt downloaden is: pietendiplomamaker.nl. Op deze website kun je online je Pietendiploma’s maken. Het leuke aan het programma is dat je onder andere zelf het lettertype en kleur ervan kunt bepalen. Plus ook plaatjes kunt toevoegen en zelf teksten kunt schrijven, zoals :

o titel van het diploma (Zwarte Pietendiploma bv.);
o naam van de persoon die het diploma krijgt;
o commentaar (lovende woorden over de vaardigheden als Zwarte Piet en zo);
o onderschrift (naam van de ondertekenaar: Sinterklaas natuurlijk!);
o datum.

Daarna print je het diploma eenvoudig uit op een mooie papiersoort en klaar is je Pietendiploma.