Nieuw Recept: Gekleurde Pietenijs


gekleurde pietenijs, sinterklaas vierenGekleurde Pietenijs is tijdens Sinterklaas vieren zeker weer eens een andere traktatie dan de pepernoten, marsepein, schuimpjes en dergelijke. Bovendien is dit ijs eenvoudig zelf te maken. Het is namelijk scheproomijs met stukjes gekleurde marsepein en verkruimelde speculaasjes of schuddebuikjes. En zeker tijdens de verjaardag van Sinterklaas is dit ijs een overheerlijke traktatie. En zowel groot en klein genieten van Gekleurde Pietenijs. Hieronder volgt het recept.

De benodigdheden voor het Gekleurde Pietenijs

• 1 bak scheproomijs
• Stukjes marsepein (in diverse kleuren)
• Verkruimelde speculaas of schuddebuikjes
• Chocolade hagelslag
• Pakje slagroom

Bereidingswijze Gekleurde Pietenijs:

Plaats de bak met scheproomijs een tijdje buiten de vriezer, zodat het wat smeuïger wordt. Je kunt er dan gemakkelijk stukjes marsepein en dergelijke doorheen roeren.

Snijd de marsepein in kleine stukjes en verkruimel de speculaas (of gebruik de schuddebuikjes die je in de supermarkt bij het – zoete – broodbeleg vindt). Roer dit met een spatel door het ijs.

Zet vervolgens de bak met scheproomijs weer in de vriezer en laat het hard worden.

Combinatietip: vervang het witte scheproomijs eens door gekleurd roomijs.

Serveertip Gekleurde Pietenijs:

Doe een paar bolletjes ijs op een klein bordje of in een glazen ijscoupe en versier het slagroom en strooi er chocolade hagelslag overheen. Eventueel maak je het af met een mooi parapluutje of andere ijsversiering. Bijvoorbeeld een prikker met een vlaggetje waarop je Sinterklaas en Zwarte Piet hebt getekend of een blanco vlag met een sticker van Sint en Piet. Ook kun je de chocolade hagelslag vervangen door gekleurde M&M’s.

Meer Sinterklaas recepten lezen?

Meer lekkere recepten voor het Sinterklaasfeest kun je lezen in de rubriek Sinterklaas recepten. Onder andere met recepten voor pepernoten, speculaas, borstplaat, marsepein, schuimpjes en taaitaai.

Eet smakelijk!