Komt Sinterklaas zonder Pieten in Dordrecht aan?

Sinterklaas en schimmel Amerigo

 

Nog 1 nachtje slapen en dan komt Sinterklaas in Dordrecht aan. De Zuid-Hollandse gemeente is er helemaal klaar voor. Jij ook? Vanaf 12.00 uur kun je op tv de nationale intocht van Sinterklaas live bijwonen. En nu maar hopen dat Sinterklaas ook op tijd is. Tijdens het Sinterklaasjournaal leek het er immers op dat de Goedheiligman alleen met zijn schimmel Amerigo op de stoomboot zit. Weet jij waar de Zwarte Pieten zijn? Oh….hoe zal dat verder gaan?

Sinterklaas zonder Zwarte Pieten op reis?

Vraag jij je ook af waar de Zwarte Pieten van Sinterklaas zijn? Bij vertrek uit Spanje leek alles op rolletjes te lopen. En nu lijkt het erop dat Sinterklaas helemaal in z’n eentje de stoomboot bestuurt. Hij vraagt zich af bij welke boei hij naar links en rechts moet. Waar zijn de Pieten plots gebleven? Weet jij dat? En als de Pieten niet aan boord zijn, komt Sinterklaas dan wel op tijd in Nederland aan? En hoe moet dat straks als de Sint in Nederland is? Wie gaat voor al het snoepgoed zorgen? En wie gaat de pakjes rondbrengen? Of neemt Sinterklaas ons in het ootje?

Vol spanning wachten op Sinterklaas

Vol verwachting kloppen de harten van de redactieleden van SinterklaasVieren.nl. Want, wij zijn er nog helemaal niet gerust op dat Sinterklaas op tijd in Nederland arriveert. Want, als hij de verkeerde kant opvaart, dan zit hij straks misschien wel op de oceaan… Wij kijken dan ook vol verwachting naar het Sinterklaasjournaal vanavond. Jullie ook? Of weten jullie al wat er aan de hand is…..