Chocoladeletters, hoe worden die gemaakt?Taai taai, pepernoten, chocolade letter sinterklaas

 

Chocoladeletters geven is een traditie die hoort bij Sinterklaas vieren. Dat is al sinds het einde van de 19e eeuw gebruikelijk. Maar weet je ook hoe chocoladeletters worden gemaakt? SinterklaasVieren.nl ging op onderzoek uit.

Smaken chocoladeletters

Chocoladeletters zijn er in verschillende smaken. Je kunt kiezen uit letters van pure, melk en witte chocolade. Daarnaast kennen de letters grote en kleine uitvoeringen. Dus of je nu een grote of kleine letter wenst er is altijd wel een mooie letter van chocolade te vinden. Voor grote en kleine schoenen.

Populaire chocoladeletters

Wist je dat de letter M de meest populaire en verkochte letter anno nu is? De letter voor Mama en Moeder. In de jaren vijftig was trouwens de letter J veruit favoriet. Reden? Waarschijnlijk omdat jongensnamen als Jan, Jaap, Johannes en dergelijk toen populaire namen waren.

Alle chocoladeletters even zwaar

Het is echt waar, maar alle chocoladeletters in het alfabet van bijvoorbeeld Verkade of andere fabrikanten wegen even zwaar. Dus als je denkt dat een M of een W meer waar voor je geld geeft, dan heb je het mis. Overigens zijn ook niet alle alfabetletters in chocolade verkrijgbaar. Zo ontbreken vaak de Y, U, X en Z. Dus als je een van deze letters wenst, moet je zoeken of de banketbakker vragen zo’n letter voor je te maken. Natuurlijk kun je het ook zelf proberen.

Filmpje: hoe chocoladeletters worden gemaakt

Meer info chocoladeletters?

Meer lezen over de heerlijke chocoladeletters? Surf dan naar chocoladeletter.net. Hier vind je allerhande informatie over de geschiedenis van de letter, oude advertenties, chocolademallen en nog veel meer.

Chocoladeletters cadeau geven?

Ook is het tegenwoordig heel gewoon om de chocoladeletters te versieren. En versiers en wel is een chocoladeletter een leuk cadeautje om te geven. Zoek je een mooie en bijzondere letter? Kies dan eens voor een gepersonaliseerde chocoladeletter met een foto. Ook een leuke Sinterklaas cadeautip is een chocolade telegram sturen.